Påsk i vårt paradis

Hola!
... och Glad påsk på en långfredag.

Det var ett tag sen men det är inte helt utan att det funnits sina giltiga skäl till det.
Det har med TID att skriva att göra.
Det har mad försiktighet med INFORMATION att göra.
Det har med OSÄKERHET i situation att göra.
Det har helt enkelt med en hel jäkla massa att göra.

Det har hänt så mycket på sista tiden så jag tänker inte ens försöka att bakdatera informationen utan bara skriva från nuläget med lite informativt lullull runtikring så att du antingen kan gissa själv eller frågar. OK?

Vi är i Spanien på påsklov förnärvarande. Semesterresa med arbetsinslag kan man säga.
Vi landade i förrgårkväll till våren, eller i svenska vanor mätt, försommaren. Helt ljuvligt och kan mätas i sol och temperatur som Sverige kring midsommar.

Igår, vår första dag här, hade vi dessvärre blivit tvugna att boka in allt som tänkas skall i möten eftersom påsken är här och i Spanien innebär det stängt i stort. Påsk är en stor helg.

Vi åt sen frukost igår innan vi pilade över på 10 minuter med bil till ett bokat möte rektorn på Skandinaviskaskolan i Horizonte. Christer, rektorn alltså, hade bokat in oss och en annan familj samtidigt där ett av deras  tre barn var exakt lika gammal som Fanny, och han gav oss fantastiskt mycket tid. Vi fick information, möjligheter till frågor, lunch, rundvandring där vi fick hälsa på elever samt personal. Jag är imponerad över hans engagemang. Som en första start är detta helt grymt bra för båda barnen men med understreck för FANNY, då hon ska gå i en 4-6:a med indvidualiserad nivå på utbildning. Självklart ser vi att det inom ett par år ska gå i spansk skola för intergrering samt för språket. Vi fick mer eller miondre löfte om plats i nuläget.

Utanför skolan mötte vi upp med Jon, vår eventuellt framtida säljare och kontorschef, för att scouta områden och kontorsobjekt och sen drog vi hem till oss för att fortsätta vårt affärsplansmöte under två timmar på takterassen med den 180 gradiga havsutsikten.
Barnen, som jag faktiskt tyckte lite synd om eftersom de ville bada direkt, skötte sig exemplariskt. Jag måste säga att jämnfört med hemma sköter de sig alltid mycket, mycket bra här nere. Det är mycket "familjeumgåsvänligt" om vi kan kalla det så.

I morse vaknade de snälla monstren tidigast av alla, tack gode gud, då klockan var så tidigt som 08:30 och snickarna skulle komma 09:00.
09:30 droppade de in och drog vid lunch och och lämnade oss ett gäng tiotusentals euro fattigare. Det kostar fan att ligga på topp men i jämförelse med hemma har vi sparat en miljon kronor eller så. Det är grymt mycket billigare att göra stora justeringar här än i Sverige om man ska tänka utanför boxen definitivt.
Det hemmet vi kommer att få här och skapa här är grymt billigt mot att göra det hemma i Svedala.
Den halvan miljon som prutades ner läggs i att i toppklassförändra och bygga ut vårt radhus på 110 kvm till 130 och vårt takterass på 42 kvm till 53 kvm och allt i über toppklass och då pratar vi fortfarande om pengar i köpesklass som många med hus hemma att belåna klarar av utan att spara bort mer än thailandsresan på två veckor om året.

Vart väl dock lite smolk i bägaren, *snyft, snyft*, med att de då ville börja nere och jobba sig uppåt vilket gör att min kök hamnade ytterligare lite längre bort i framtiden.
(Maria: Vi får grilla mycket när du kommer i sommar!)

I alla fall...
Nu ska dra neråt i det gamla köket, slå på stereon, koka potäter, krydda kött, skära grönt och att såsa till bean samt säga till Rolle att elda på grillen.

Nä förresten:
Förra året fick ni följa med mitt persikoträd, nu får ni leva med mitt citronträd. *ler*


Citronblommor.. Åhhhhh!!

ps. Vi har faktiskt varit på stranden tvp timmar idag med, lagom för att inte som blekfisar att bränna upp sig. Vi kör längre i morgon innan vi drar till centrum för cykelinköp!!

Hepp och kram.









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0