Jag vill bara tala om...

...att det är ruggigt nära nu. Inom ett par dagar, max till nästa helg, kommer familjen Wallman-Björk att festa loss på godbitarna.


Yeaha!!!

I'm back och uppkopplad igen.

Inte nog med det.
Jag tror inte heller att jag är döfärdig längre. Inte ännu i alla fall. Liemannen får allt vänta ett tag till. Den där satans hostan är förvisso kvar men resten är borta. Alla yrslingar, illamåenden, trötthet, ofokuseringar med blicken, svimningskänsla, feberkänsla, klåda, kallsvett, you name it. It's all gone!!
Nu är det ju inte så att det bara försvann hux flux utan att Dr Vera var tvungen att ställa en självdiagnos.
Jag led av (håll i dig nu) den fruktansvärda åkomman......
BIVERKNING!!!!!!
Snacka farligt alltså!!! Biverkning!!! Ja, jag menar då alltså inte att jag hade men efter bistick som du säkert trodde just nu, eller hur? Nä, det är den andra sortens biverkning, den som tydligen brukar redogöras för på någon slags packsedel, eller vad det kallar det för.
Om du nu är en person som fungerar precis som jag och har trial 'n error som devis kan jag berätta att packsedel är någon form av bruksanvisning som tydligen följer med mediciner.
Jag som trodde det var utfyllnad så att det inte ska skrammla så mycket alternativt reklam för medicinföretaget. Ja ja, man lär så länge man lever.

Det är nämligen så att jag har en liten, liten släng av astma som förvärras av förkylning så klart. Jag har en inhalator för det som ska användas vid behov. Med den här hostan ansåg jag att behov fanns, men du ska ju inte tro att jag hittade den då. Oh no! Som vanligt är allt borta när man som mest behöver det.
Men... Ha!! Roland har astma så det är väl bara att använda hans. Hur svårt kan det vara? Min är blå och hans är röd, so what?!!
INGEN bar idé tydligen...
Det är alltså det jag har sprungit omkring och mått skit av och skrivit testamente för. En jäkla astmagrej för att orka med hostan. Bland biverkningarna listade kan även hittas: HOSTA!!!!!!! Har du hört nåt så j-la dumt?!
Rolands astmapryl kan han numer få ha för sig själv faktiskt. Han är nog inte så ledsen för det i och för sig men även han blev förvånad faktiskt, vilket visar på att även han är av trial 'n error-karraktär. Det verkar inte som om han heller läser bruksanvisningar och det tackar jag för. *ler*

Nu är "Linas-bestämma-maten-vecka" slut och vi avslutade veckan med en fullständig katastrofmiddag. Något som hade kunnat vara hur gott som helst slutade med i princip ingen middag alls med hunger som dövades med resten av vinet i stället. Inte heller det en jättebra idé kände jag i morse!

Det skulle ha varit en fantastisk avokadosoppa men eftersom jag inte tänkte längre än näsan räcker hade jag ju lagt de omogna avokadosarna i kylen vilket inte riktigt hjälper dem att mogna. Det var stenhårda och blev bara till hackade bitar i mixern i stället för till mos.
Detta innebar en middag bestående av vitlöksbuljong med hackade, flytande, stenhårda och smaklösa bitar avokado i. Mumsfillibabba!!
Till detta en film jag verkligen sett fram mot att se, Män som hatar kvinnor, som även den var en stor besvikelse. Snacka om att skala av innehållet i en bok och koka ner den till en soppa som ska rymmas inom ca 80 minuters film. Denna första i triologin, den som ska få oss att komma in i de kommande var massakerad. Ett namnintensivt och rutinerat skådespelarfält kunde inte rädda den. Jag anklagar inte dem alls utan manusförfattaren och regissören. FY, FY, FY på er!!!
Gör som andra länder - gör en 2-3 timmars för tusan! Jobbigt på bio kanske men hemma kan man pausa.
 
Jag sitter ute nu, efter att redan ha förberett maten också ute, och skriver medan gubben sitter inne och tittar på Finnkampen och jobbar.
Eftersom vi inte ätit något "rött kött" under veckan så bestämde vi oss för tournedos. Det blir det inte se!
Två bitar tournedos för 259:-. Fet glöm!! Då hade vi ju kunnat gå på krogen istället (vilket jag just nu kom på att vi hade bestämt att göra för att ta en öl men har glömt bort. Fy vad vi är tråkiga. Haha!)
Vi köpte i alla fall nötytterfilé istället som landade på hela 129:- för 6 personer. Lite skillnad och den är grymt bra. Jag kan klart rekommendera den (ja, vi har testat den förut). Så ser du denna förpackning i kyldisken så köp den, du blir inte besviken! Finns även som "fläskytterfilé" som vi också brukar köpa och slippa "rensa" bort hela skiten som i vanliga fall.



Så här lite rensade jag bort och det var faktisk överkurs egentligen.



Så ikväll blir det pepperstek med grönpepparsås och kokt potatis och SKRÄN!!

Vår nyinflyttade granne ska tydligen ha fest - IGEN (hur fan orkar de?). Så mycket folk där hela jäkla tiden.

De har byggt ett gigantiskt hus mitt över gatan från oss. 360 kvm för 2 pers!
Det är byggt i sten med stengolv och träbeklädd stenaltan mot en utsprängd bergsvägg! Deras kök och vardagsrum är i en enhet, på si så där 110 kvm och typ 2.70 i takhöjd, med helt öppningsbar glasdörrsvägg ut mot altanen.
Detta innebär att vi hör allt de säger och gör, fast det har de ingen aning om. Ljudet transporteras ut och runt och förstärks på vägen ner till oss.
Så, om vi nu ändå ska vara på fest, utan att fysiskt vara där, kan vi ju bara hoppa på. Därav min försvinnande goda GT bredvid mig nu! *slurp*

Så! Nu ska jag sluta knappa för idag. Grillen måste laddas och sen ska vi få middag idag så att det inte blir som igår.
I morgon ska du få bilder på vår fantastiska garderobsdörrslösningskontruktion!! Fan vad stolt jag är att en idé faktiskt överträffade förväntningen!

Nä, nu ska jag fylla på GT:n och sparka igång kärleken.

Ha en fantastiskt bra lördagskväll.


//Med värme från en icke döende Vera



Fredagsmitatidigareforttillbolagetdax!!

Nu fubbar jag.
Jag bloggar på jobbet men det MÅSTE ju bara finnas någon undantag vid extraordinära omständigheter.
Force Majeur!! Blixtnedslag i router är definitivt ett sånt undantag.

Nu visar det sig att routern är intakt och det är den lilla svarta, varma dosan som sitter fast mitt på sladden som brunnit. Det finns säkert nåt chict litet namn för den där dosan men vad det är vet jag inte och tror att jag skiter i att lära mig med faktiskt. Så nu har vi SPARAT 800:-. Bra va. Nu måste vi bara köpa en ny sladfd med en svart dosa på, inte en helt ny router.
Vad ska jag nu göra med de där 800 kronorna???
Ett är säkert. Jag passerar bolaget på vägen hem (men det hade jag ju gjort ändå).

Kram på dig denna fredag och önska en bra helg gör du.

Hoppas jag kommer in i etern under helgen.

Nedkopplad

Ber om ursäkt men det dröjer nog några dagar att få in nåt här.
Blixten slog ner i vår router igår. DÖD!! Den med!
Hemtelefonen - DÖD! Otillåten spänning i ledningarna, eller om det var otillbörlig.
Mobilen - DÖD! Fick tuppjuck och spelet i förrgår. Verkade vara dödsryckningar för sen piggnade den till lite för att trilla död ner!
Nu alltså routern!
Man kan ju undra vad detta vill säga mig egentligen.....

Vi hörs mycket snart, hoppas jag.

Kramiz

Slut som "artist"...

Jag alltså - slut som "artist"! Inte för att jag är eler har varit nån men man säger ju så. Jag är helt slut och färdig. Jag fattar inte vad det är men länge har det varit nu och jag tycker inte jag blir bättre, snarare sämre. Nu är det så illa så att jag knappt tar mig till jobbet utan att "tuppa av" vid ratten flera gånger på vägen.
Jag får rulla ner rutorna, dra upp glasögonen och blinka, blinka, blinka.
Jag går omkring i någonslags obehaglig, bomullsbeklädd glasbubbla och bara är helt "väck". Ibland hugger det till baktill nedanför skulderbladet  Jag orkar inte ha det så här längre. Jag blir ju förutom ovanstånde, både rädd och rolig, men läkaren sa ju att det inte var någon infektion i alla fall, så vi kan utesluta grisfebern.
Min feber, jag känner mig så och får kallsvettsflashar i pannan, låg på den svindlande höjden av 36.2 gr. Inte mycket att skryta med precis.

Idag har KY Musikevenarrangörs linjen från Nypan haft LG-möte på vårt HK.
Just nu är det en jäkla rullians där eftersom hela Ladies Nightgänget repar och står i. Idag hade de någon filminspelnng för AV-skärmarna som visa under föreställningen.

Dett innebar att jag, i mitt ovanstånde tillstånd, satt och blinkade, nickade, nöp mig, hörde knappt nåt och det jag hörde fattade jag inte. Allt detta trevliga och alerta beteende medan en LG kollega mittemot pratade viktiga saker. Utanför glasdörren framför honom stegade en fullkomligt hiskelig "städtant" eller liknande förbi och jag vaknade faktiskt till för en sekund. DÅ upptäckte jag att det var en sminkad och utspökad Tornving! Jag skrattade till.
De övriga, som inte sett samma sak, skrattade till lite de med för att visa att de fattat "skämtet" eller nåt som kollegan måste ha sagt. Detta gjorde det hela ännu löjligare.
Fem minuter senare knallade han förbi igen och gjorde nån min, vimlade med ögonen och sen vinkade han. Jag skrattade till lite högre för nu måste alla ha sett det, men nej då. Det verkade inte så men denna gång var det ingen som kunde misstolka nåt till ett skämt och en del såg lite förundrade ut när de tittade på mig.

Det verkar illa nu. Jag kanske t.o.m ser syner.
Imorgon tar jag med mig kameran, det är ett som är säkert. Måste ju få bevis för att jag inte blivit helt galen i alla fall.

Nu måste jag krypa till kojs för att se om det eventuellt kan bli någon förbättring till morgondagen, men jag betvivlar det starkt.

Håll tummen för några roliga bilder på grabbarna i morgon. PAPARAZZI WALLMAN!! Hehehe... (sen kan ni se om jag behöver spärras in.)


Godernatter!


Fint väder idag med men lite molningare.
Varm men höst friskt.
Nya klänningen på mig.


En måndag i slutet av augusti...


Min son är så stooooor nu. 6:an!! Första sovmorgonen och första spanskalektionen - en milstolpe - raka spåret in i högstadiet. Grattis gullgubben!!

Helena hade en skitsnygg klänning på sig idag så jag bara kände att jag var tvungen att ha en liknande. Likasamma fast i annan färg. Det blev skitdyrt! Märklig grej det där... Nöjd var jag i alla fall.

Första leverensen med Linas matkasse och jag vart inte besviken. Idag åt vi wok och ett av barnen mumsade i sig gott i alla fall.

Idag har jag inte tid att skriva så mycket mer för nu känner jag för att titta på TV och sen ska jag jäklar i h-vete sova gott i natt, UTAN kli och klåda över hela kroppen. Jäkla psoriasis!! Hate U!

Kramizzz



Strålande sol
Varmt
Lite mulet på eftermiddagen
men det skärpte till sig



Inte ett endaste jota!

Strålande solsken
Jättevarmt
Höstfrisk luft


Inte ett schmack att blogga eller skryta om har hänt idag. Vi har inte presterat annat än att bara vara och finnas till.
Gått har vi förvisso gjort.
1 km till postlådan, posta brev (inte gått in och fikat på Dellan), gått 1 km hem igen.
Sen var vi hemma en timme eller så och bestämde oss för att även GÅ till affären.
2.5 km dit, 2.5 km hem. Hepp det var det, det.
Traskat sammanlagt 1 mil och 2 km i helgen - alltid nåt.

Jo, vi har ju flyttat på Rolands vagn förstås, för att grävar-Pelle ska komma fram och gräva i helgen.
Denna vagn TROR Roland att han ska plocka isär i delar, avrosta, hammarlacka, olja, mm så att det kan bli ett fint inslag i trädgården med blommor i. Jag säger:
"Lycka till Roland! Jag kan tänka mig den som ett fint inslag i trädgården med blommor i MED rost och oHammarlackad."




Barnen har varit ytterst frånvarande under dagen men dök upp strax före det att vi gick till affären, sen efter det försvann det fortare än kvickast (tjejerna alltså) när jag kom hem och såg att de YTTERLIGARE en gång hade gett sig på mitt smink, trots FÖRBUD!
Smink, filtar, kuddar, puder, ögonskugga, en stol - allt i en salig röra i ett kaotiskt badrum.
VARFÖR????? Varför gör de så här? Det är inte första gången, samma två tjejer, har fått sig en rejäl avhyvling vid exakt likadana händelser bakåt i tiden.
En sak är säkert att om jag blivit avhyvlad av någon annans mamma, när jag var i den åldern, så skulle jag i alla fall inte våga göra om samma sak igen hemma hos den kompisen. Jag har köpt svindyrt, riktigt, smink till Fanny som de kan leka bäst tusan de vill med. Ett helt set med precis samma saker som de stjäl av mig stup i kvarten. Eftersom jag har så känslig och torr hud som inte tål vad som helst så har jag saker i mitt badrumsskåp som skulle göra dem veckopengslösa i ett halvår eller så.

En fd kollega berättade saker för mig som fick mig att hicka. När hennes grabbar var i den åldern så att de hade tjejer sovandes över, oavsett om det var deras egna tjejer eller ett kompisgäng efter fest, så upptäckte hon att hennes badrumssaker definitivt var använda efter morgonbestyren. Rollon, parfym, smink, borste, hårspray, etc. Hon var så jäkla sur för detta, med all rätt. Inte heller var det något som grabbarna direkt vill ta upp med tjejerna heller. Hur skulle det låta:
"Badrummet är där, men du, använd inte mammas saker!"
Det kan man ju inte säga. Det borde inte behöva sägas, för så gör man bara inte!!!!
Att dessutom ha haft en vilt främmande person letandes i ens skåp och necessärer utan att ha fått löfte om eller blivit uppmanad till det är ju rent ut sagt kränkande. Amanda kände sig skitig, ville knappt inte använda sina prylar. Hon visste ju heller aldrig vem som varit och grävt i och "stulit" hennes personliga tillhörigheter.

Nu blir det så framöver att om de där två damerna gör om det, om de rör och använder mina saker och mitt smink så får de inte träffas mer alls (och utan att gå in på för många detaljer, slutsatsen får du dra själv, så hoppas jag nästan att det händer igen, fort). De där barnen (3 syskon) lockar fram precis alla dåliga sidor som finns hos mina barn.
Just nu så gastar min son på baksidan med i ett rätt kaxig röstläge, lite djupare röst i någon form av "förortssnacksstuk" (förlåt men jag vet inte annars hur jag ska förklara stilen) och svär! Vart tredje ord är av svordomskaraktär. Jag "ajabajar", han säger "oj, förlåt" och så fortsätter det. Behöver jag tillägga att han inte är ensam...

Så, nu sätter Roland på grillen.
Svampstuvningsfylld och baconinlindad helgrillad fläskfilé med grillade färska majskolvar och kokt potatis. Det är vad som serveras idag. Om det inte passar så står krämen i kylen. :-D



Men hallå... Grillmaster, vart tog du vägen??? Rädda maten, den som kan!!


Grillmastern satt inne och tittade på friidrott och mailade massa jobb. Detta medan maten brinner upp!! Men hallå!! Att jag sen prioriterade att ta kort kan bara ses som en uppoffring för konsten och min trogna läsare (eller två *blink*).

I morgon får vi våra första kassar från Lina.
(Linas matkasse, www.linasmatkasse.se, heter det och jag har rabattkod 4446  så att du kan prova på billigare, om du är intresserad).
Hela veckans meny och inhandling avklarad i ett kick utan att ens passera affären. Mat för 5 dagar och 4 personer direkt hem till dörren för samma slant som jag betalar i inträde i affären, typ varje dag.
Det är bra jobbat, tycker jag. Ska bli urspännande!!

Kolla mina persikor! De har fått färg nu. De är hårdare än flinta men färgade i alla fall. Det går framåt. Lite mer sol och värme bara så...




Ha en bra kväll!

//Vera


post scriptum (eller bildum)

Roland påstod, med glimten i ögat, att jag bara sorterade bort knasfula bilder på mig men att de stackarna fick stå ut med att vara till allmänt åtlöje! Så!! Igår kväll, trött, halvskitig och med munsår! Nu så har jag bjudit på det med! *ler*
(Jag är väl egentligen helt enkelt skiträdd för att han ska ta en bild i smyg och lägga ut ,så det var bäst att jag hann först!! Håll till godo.)

Årlig skiva

Halli hallå!
Sitter nu på altanen, med ett glas rött, en fantastiskt skön sensommarlördagskväll. Mer än 40 mm regnade det i natt. 40 mm!! Det är sjukt mycket på en natt.

Jag tänker i alla fall blogga lite om årets årligt återkommande kräftskiva på Skägga.

Skägga är där mina föräldrar bor och där jag och min ljuvlige Roland blev ihop första gången för mer än ett kvarts sekel sen. Det var där vi, som tonåringar, hade "hum-hum" första gången, där vi förlovade oss, där vi pratade om allt, där vi hade ruskigt kul, där vi spenderade all fritid ihop, där vi bråkade första gången, där vi gjorde slut, där vi bodde för evigheter sen.
Det, Skägga alltså, ligger mitt ute i ingenstans, bortom all redig civilisation, långtbort-i-stans.
Där var vi alltså på Kräftis igår, hela familjen Wallman (samt en Björk).

När jag laddade ner bilderna så var det med den tanken att jag skulle lägga ut alla men det gör jag definitivt INTE. Jag har censurerat dem, big time.
Inte för att det skulle visa massa otillbörlig fylla eller så utan för att JAG inte vill att världen ska tro att jag är gravid igen. Det var ta me fan det grönjävligaste jag sett på länge!!!! Jag visste att det var illa ställt men jag hade inte en aning om att det var SÅÅÅÅÅÅÅ j-vla illa!
Det är fördelen med att vara den som bloggar. Jag kan lägga ut vilka jäkliga bilder på allt och alla men jag kan censurera bort precis vad jag vill. Hehehe...

Vi som alltså var där var:


Daniel, min son, den enda killen i hela barnaskaran. Men... "Daniel!!! Har du tullat på nubben innan skivan? Ajabaja, du får allt vänta minst 6 år till!"


Roland, min stora kärlek och gubbe. Agnet bland vetet , Bjöken bland Wallmaniterna. Vi måste se till att ändra på det hjärtat!"


Fanny, min ljuvliga dotter, och den söta Vanessa, mitt äldsta brorsbarn (hela 37 timmar yngre än min son!).


Marcus (lillebror min) och Anneli (hans fina fru).


Åsså pappa. Han var inte bjuden, han (och mamma) bjöd!

Sen var faktiskt min mamma där, men varenda gång jag tog bild så var hon på språng trots tillsägelser att VI springer istället för hon behöver  villa sina trasiga knän. Men vad gör man med kontrollfreak??
Även Vendela (den yngsta brorsdottern, 12,5 timmar äldre än min dotter.) var där men var hon höll hus när jag plåtade vet i fåglarna. Inte stilla och inte på plats är ett som är säkert!

Vi fick helt grymt goda och generöst tilltagna kantarellmackor ("hemmaplockade) till förrätt.
Damen närmast (Fanny alltså) äter inte sånt så hon sitter med en torftig ostmacka på bilden. "Skyll sig själv!!" säger jag bara!



Till detta en försvinnande god:



Som varmrätt, självklart huvudanledningen att vi var där, KRÄFTOR!!!!
Men seriöst. Det var de godaste kräftor jag ätit på länge. Helt fyllda med rom, med klokött som trillade ur hur lätt som helst och bara smälte i munnen. Kräftor som värdparet TRODDE var kinesiska var inget annat än SIGNALKRÄFTOR. Hade de vetat de hade vi kanske inte haft fri tillgång som nu (räkningen lär väl komma och då märker de det. SORRY!).

Det var exakt lika fantastiskt generöst som på kräftskivan i måndags. Ät tills du storknar och när du storknat - ät lite till!

I måndags åt jag en skamlig mängd kräftor. Kräftor är rätt hårdsmälta. Magen har väl inte riktigt funkat sen dess.
Sen fyllde jag på med ytterligare ett skamligt antal igår. Inte undra på att jag såg/ser gravid ut i mina lediga kläder.

Varje vettig kräftskiva, som är något att tala om, kräver ädlare drycker. Så även denna förstås.
Vi sjunger illa, vi kan inga visor men självfallet gör vi det ändå, för saken skull. Vi kan i alla fall "Hej tomte gubbar" utantill och när fantasin samt textminnet , för andra visor, tryter så tar vi till den. Närsom helst, varsom helst, året runt! Vad gör man inte för att få några starka droppar per klo?!



"SCHKÅL ta me fan, pojkar!"

Sen blir man så här glad!



.... och så här kär! (fast det är jag ändå - utan nubbe)



Det är vi det! Gubbtjyven och jag! Vi har en likadan bild, lika mörk var jag då (har varit blond alla år där emellan) och lika tjock, som är typ 28 år gammal. Känn på den du! (fast då var även Roland mörk...)

Även på denna tillställning verkade de ha kul, hörde vi!



När brorsan med familj knallat hem (säkert ett par hundra meter max) och när pappa gått och lagt sig (gamla gubbar är trötta gubbar) så satt Roland, jag och mamma kvar på altanen och snattrade om julorganisationer (ja, det är NÄRA nu i mammas kontrollerande värld) samt påsk (efter hennes hemska knäx2- och tumoperationer), då vi vill att hon kommer ner med oss till Spanien.
Vi skippar skidor denna säsong. Man kan faktiskt göra det ett år utan att nån större skada sker. Den största skadan av allt är att om jag nu inte fixar, trixar, bokar och drar i trådar, då kanske det inte blir nån. Men det.... är inte mitt problem! Faktiskt!
"Reiseführer (det heter faktisk så) Wallman" har sagt upp Snowroller denna säsong. "Reiseleiter" (finns inte som ord men känns bättre) anordnar Sällskapsresan-Solresor istället!

Så nu har jag bloggat klart för idag och vinglaset har tagit slut flera gånger.
Tacka fan för det när man har druknande, försupna och döende snyltgäster i glaset.
Nu var det meningen att jag skulle ta en bild på en sådan, men han ville inte vara med på bild, tydligen.
Dock tyckte jag bilden vart häftig i sig (speglingen, som jag hoppas syns) så jag väljer att lägga ut även denna. Sen.... (nu) ska jag laga mat (och fylla på glaset)!



Ha en fortsatt bra lördagskväll alla och en var!

Jag älskar min "man", mina underbara barn, mina fantastiska vänner och är fascinerad av mänskligheten och oväntade beteenden. Mer säger jag inte. Det räcker att jag (och kärleken) vet vad jag menar.

Det jag inte gillar är allt detta rosa som denna sida har, det känns inte jag, men de andra att välja på är så märkliga. Kanske måste byta ändå!

För stort i för litet...

Lika duktig jag är på att köpa gigantiskt stora plånböcker, lika duktig är jag på att köpa pyttesmå väskor. Den ekvationen går inte riktigt ihop.
Nu fattar jag självklart inte riktigt det vid själva köpetillfället där jag tycker att alla väskor är helt otroligt stora och varför skulle jag vilja ha en sån stor handväska?
Länge, länge, länge har jag retat mig på min nuvarande handväska och den omöjligheten den har att svälja mer än bara min plånbok och knappt den. Lika gäller förra väskan, sommarväskan, den bruna väskan, osv.


Hajar du svårigheten i detta och att eventuellt få plats med något mer?

Jag har lite så där impulsivt ibland tittat på andra väskor bara för att upptäcka att jag står med en liten i handen igen, därför har jag inte gjort något åt saken.
Men idag fick jag helt enkelt nog. Efter att ha plockat ut och i ett tiotal gånger för att få tag på si eller få tag på så eller att få ner plånboken igen så bestämde jag mig att nu blir det en ny, vare sig du (jag alltså) vill shoppa eller inte.
Skulle ju ändå till Forum och köpa ytterligare en present till min ena brorsdotter, som vi ska träffa i morgon på kräftskiva hos mina föräldrar. Stadium för hennes present och Åhléns för min.
Jag gav mig själv vissa instruktioner och restriktioner.
Jag lyckades faktiskt!
Kolla, kolla, kolla!!!!! :-D


Plånboken bara försvann!


Nu har jag allt i den, allt som bara fick plats i två av mina tidigare väskor kan man säga och det är eoner av plats kvar och ändå är den en av de "små" på stället.


Storasyster och lillebror!

Fattar inte vad alla mina medsystrar har i sina helt otroligt stora handväskor vardagsvis. En sak jag har i alla fall är en nyttighetspryl big time. Hur kunde vi "leva" utan denna lilla fiffighet innan. Den har revolutionerat mitt "utegångsliv". Mitt frekventa och ständigt återkommande partajande, minglande, restaurang springande och och premiärfestande. Detta sker regelbundet, säkert 6 gånger om året eller så!
Herre guuuud so boring! Så här ser det pinsamt lite ut men när man lever mitt liv i min kropp är det snudd på ett gränsfall till för ofta. Me - a coocooner!
Sen lägger jag till lite middagar och ett fantastiskt antal middagar utomlands och så låter det inte så boooooring längre.

Så ja, nu spårade jag tillräckligt så nu åter till ordningen. Min SUPER viktiga nyttighetspryl!
Hepp!


Hur i höga helskotta har jag, vi kvinnor, kunnat leva utan denna innovation i evigheter?


Väskan eller jackan eller båda!

Vet inte om man kan köpa den eller vart man kan köpa den men jag känner mig enormt förärad att ha fått en. Denna lilla pryl har tilldelats våra storkunder och avtalskunder vid besök. Bara den borde vara en anledning att bli en sådan kund.

Väl mött och tack för en allmänt bra dag med mindre hosta tack vare cocilanan, lite lullig, lie seg, lite illamående, lite fnissig men utan hosta som får kollegor att fundera på hjärt- och lungräddning.

CUL8R.

//Vera 

IDAG, lever fortfarande...

Nu är jag ikapp mig och jag lever fortfarande.

Har varit hos Il dotore (eller stavning hit och dit).

Fanny:
Sluta planera min begravning!

Daniel:
Du kan ge fan i hur många spel du kan köpa för mina pengar!

Roland:
Du behöver inte oroa dig för huset i Spanien och eventuellt bli med barn på riktigt.

JAG ÄR INTE DÖFÄRDIG!!!!!
Jag har tydligen ingen infektion, jag har heller inte någon "grissjuka" och det verkar inte som om jag har någon galopperande lungemfysem!
Jag har tydligen bara en seg och långdragen virus som gått ner i luftvägarna.
Fick den vanliga och traditionella cocilanan så nu lär jag däcka gott!

Nu är ungarna dessutom tillklippta. Om ni ser dessa på stan så är det samma som innan om de är snälla, några andra skitungar om de är dumma:





Så! NU är jag "ikapp".

Skolstart, tisdagen den 18 augusti...

...och mina barn har blivit skitstora.
Daniel börjar sexan och Fanny fyran. Oh, shit!

Vad jag gnällt om långa hår och borstande, tofsar, klippning mm men nu är det tydligen annorlunda.

"Mamma jag vill ha tofs!"

"Mamma jag cyklar men när var det vi skulle till frissan?"

Men hallå????!!

Ja, ja.
Så här såg dotra ut när hon åkte OCH när hon kom hem, vilket är första gången i världshistorien.




Toppen bruden! Det är toppenbruden!

Själv hostar och snörvlar jag på. Hostan har dock blivit värre och det är ett helsike att hålla tätt vid attackerna.
Du kille som nu fnyser och tänker "fan knipövningar kärring, geijsakulor och sånt" kan omeddelbart hålla snattran innanför skallbenet (men det är bara till dig alltså).
OK. Medelålders tant med två barn, men...
Försök oansträngt hosta med fullt tryck 10 gånger på raken. Klart som satan att man fort så in i helskotta slänger benen i kors när man bara känner attacken på G!
Inte får man sova heller, inte heller kvinna, för jag sitter ju upp och sover den kvarten det blir, sen hostats det resten.

Igår innan Fanny gick ock la sig, mitt i en hostattack, sa hon: "Ja, mamma. Snart är du nog död. Inte för att jag vill det alltså men jag måste ju förbereda mig!".

Där kom droppen. "Doktorn! Jag ringer i morgon," sa jag högt!

Kräftis på Golden - årets skiva!

Hej och hallå!

I måndags gick årets största, bästa, mest traditionella, mest omtalade, ja helt enkelt värdens bästa offentliga kräftskiva av stapeln på Golden mitt i Stockholm. Med offentlig menar jag inte att det är någon form av drop-in.
För tolfte året i rad var det hattparad av guds nåde i kräftans tecken (vilket är jäkligt märkligt när det egentligen är mitt i lejonets).

Jag tänker inte skriva så mycket om den utan levererar bilder, av diverse kvalité. Många "bakifrån" och då fattar du var jag satt. Ni får alltså se den från min vinkel. Bra va?! :-D


Richard Herrey fick den stora äran att bli plåtad med min Roland och med min hatt.
Grattis Richard!


Aringsjö och Rozita i sina hattkreationer.
Ingen av dem kunde dock röra sig ledigt och obehindrat, kan jag tillägga.


Undertecknad är laddad för kvällen. Party, party!!!


Eva och Benny hade reunion med Pling och Lasse. Sist de träffades, 5 dagar i Spanien, så var det ungefärlikasamma, med glas i handen.


Söta, glada och alltid så fotogeniska Marina minglade på.


Pappa Hasse med glaset höjt i en skål för att hälsa välkommen.


Vårt bordssällskap vid bord 33:1 (skriver jag för jag har inte den blekast aning om vad de heter).


Fler vi samma bord.


...och fler...
(Monica och Christer lyckades jag snappa upp).



...och allas Lelle Printer.


Åsså VI, förstås!
(det syns inte men jag håller en serpentin i luften och hoppas att den har samma effekt som mistlar)

Där har ni bordssällskapet detta år, vilket vi är grymt tacksamma för . Vi hade nämligen inget bord alls när vi kom.
(Det är andra gången det händer mig och om jag nu inte vore så vaaaaansinnigt godtrogen skulle jag kunna tro att detta är en pik som sats i system!)

Väl där med alla herrar och damer, ja du såg ju bilderna så börjar vi VRÄÄÄÄKA i oss kräftor och satan i gatan vad gott det var.
Roland hivade över sin huvuden till mig hela tiden (skam för er som inte äter allt) så jag hann knappt få en hel kräfta alls, till en början. ;-)

"Äter du bara huvuden?" frågar Monica mitt emot.
"Nej, men jag hinner ju inte få nån hel för jag får ju bara huvuden, men är det nån som ser en god stjärt så vill jag gärna smaka!"
Roland böjer sig lite mot mig och säger:
"Ja, det var ju en kommentar i sig vid detta bord just nu!"

?????????
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
*ASG*
("OOPS, I did it agian.." Jag hajar känslan Britney!!)

Under kvällen och under inmundigandet av, vad jag tippar på säkert 2.5 kg, kräftor fick vi uppträndande, skratt, överraskningar, nubbevisor, kåserier, jag gud vet vad mer... Jätteskojsigt!


Värdparet är också kräfttokiga och eftersom jag brås på dem så fick väl jag i mig en sån skål själv, minst!

En hemlig kräftstipendiat korades med i sin kräftkostym. Du får gissa själv.


Caroline af Ugglas-tolkning i ny tappning och text av Lelle Printer & Co.
Jäklar i min låda så kul.




Nytolkning och ny text av PH:s upphångling av stativet.


Ett kort (och vad jag tror ett lite halvlulligt inhopp av Britt-Marie från Grums (den underbara Ann-Sofie) som glömt klänning, kjol, byxor, (röda tråden) och allt men levererade ett bart arsele med 77 kilo inkontinens efter 2 barn på tre år!
Du e för go!! Fortsätt bjud på dig själv!!

Sen till årets kräfta och ni får gissa själva från bakifrånbild ett och framåt...







(gick det bra?)
Grattis Shirley, det är du väl värd!!

Körkillen din gick inte heller av för hackor - förra årets stipendiat.

ANDREAS!!!

Så var det bara hattävlingen kvar.
Här har ni dem.
Ettan missade jag men tvåa blev Hans Wigerman och trea Rozita Auer. Ettan är damen i silverglitter.


Tack för i år Golden!! Lika bra och underbart samt skitgott som alltid! Ses igen (om jag struntar i piken...)!

Kram och Puss


Kollegorna undrade ...

Kollegorna undrade så smått igår vilka projekt vi skulle ha i helgen och jag hade inte den blekaste aning, "Men nåt blir det, var så säker" var det enda jag kunde svara.
Förrutom de vi gör rent praktiskt så brukar vi ju vara vansinnigt duktiga på att hitta på och planera, vilket på pappret brukar bli riktigt kostasamt för mig. Tur att det är på pappret! ;-)
Nu låter det ju som om det bara är jag som betalar allt men så är det ju inte. Men förädlingar och ombyggnader här hemmavid står jag för eftersom det är mitt hus och i slutändan kommer det mig tillgodo.

Jo du, vi lyckades igår kväll också. Kommer längre ner, en del av det. Hihihi!!

Nu kan jag i alla fall meddela er, kära kollegor, att det blev nåt. Vera fick tag på en sekatör! :-D

Lördag lunch (innan sekatören):






Ett par timmar senare (efter att jag fått tag på sekatören):





Hehehehe!!!! MASSAKER!!!!!
(Men satan vad jag ser ut på händer och armar. Långärmat och torgvantar på måndag?)

Nu till vår "tokspånarkväll" igår med MER projekt.
Jag besparar er, förnärvarande, allt spånande som slutade på en summa av.... en hel jävla hickande massor.

Vi ska (äntligen) få nya grannar på ödetomten bredvid. De ska börja bygga i vinter. Deras tomt ligger, si så där en, 1,5-2 meter över vår. Vår släntar upp mot den och vi har 40 kvm helt obrukbar yta. Den slänten ska väck!!
Vi ska gräva ut den, gjuta en mur och sätta tujor hela vägen. Vi flyttar boden bakåt, fixar en kompost, bygger några drivbänkar och får på köpet en carport bredvid garaget med ett litet enkelt tak. Vi fortsätter sen med kanstenar runt infarten (fler tujor) och fyller med grus. Hepp, så var det klart (igår, på pappret).

Slänt bort.

Samma slänt.

Boden bakåt, mm, mm....

Längs hela kanten en hög jävla stödmur vilket ger insynskydd från allt och alla.
Gräv-Pelle är konsulterad (han kommer vid nästa samtal), de blivande grannarna kommer imorgon (söndag) på inspektion.
Men.... Suck!
En tomtpinne saknas för att se hur tomtgränsen sträcker sig.

Grävaren som planerade (det heter så fast de inte planerar ett skit utan bara gräver) har kört av, eller grävt över eller what ever, pinnen. Den måste tydligen finnas där, så jag har kontaktat lantmäteriet för "utsättning" av ny pinne.
Tänkte väl att de kan se på kartan och sätta dit pinnhelvetet, men så enkelt var det inte se. Det ska programmeras koordinater, mätas, alla ursprungliga pinnar från 1942 måste mätas in, mm, mm.
Jaha ja, tänkte jag. Det är väl det satteliter och sånt finns till för. I wish!
Summan för denna lilla pinnjävel slutar på SJU TUSEN PIX!!!!! SJUUUUUUU.....?????!!!! TUUUUUSEN?????!!! För vadå? *snyft*
Nu sa i alla fall denna sötsnälla, men dyra, Lantmätar-Janne att det är samma pris för en som för flera. Nu saknar vi, dessvärre, inga fler. Det är snudd på att man skulle springa runt och gräva upp alla andra för att få mer valuta för pengarna. "ROLAND! GRÄÄÄÄV!!!"

Nu tillhör det ju saken att jag, som de flesta andra, har angränsande fastigheter till min. En av dem, norrut, har för några år sen, satt upp ett fullkomligt hiskeligt staket, ett Fåröstängsel, på tomtgränsen. Tanten i huset är Gotländska och ville få lite "hemmakänsla". Men satan i gatan vad fult det är och här finns det inte många får, om man nu inte kallar alla horder med ungar som så.


Har du sett ett sånt sketfult staket förut? Till och med Gunnebo vore bättre, fast det är gräsligt!

De ser inte stängslet alls, det står bakom gästhuset och allt jäkla sly, mm.
Fint med "hemmakänsla" som man inte ens ser. VI SER DET!!!!
Han undrade om vi skulle dela på kostnaden, för massor av år sen, men jag sa NEJ. Därför brydde jag mig heller inte när de satte upp det för en jäkla massa dineros. Det borde jag ha gjort! Brytt mig alltså.
När jag sen genom åren har pratat med honom om döda träd, slydunge som kommer att växa till gigantisk skog och sånt, så har han bara avvisat detta. De står på hans tomt och de vill ha insynsskydd. Insynsskydd till vad? Det finns ingen insyn till ett endaste dugg utan deras gigantiska studsmatta, som de satt där för att slippa se den. VI SER DEN, VI HÖR BARNEN!!

Nu vet jag att jag låter som en bitchig, jäkla surfitta och jag kan faktiskt vara det ibland. Tro't eller ej! *ler'*

Idag, när vi inspekterade tomtpinnar (tyvärr så grävde vi inte upp dem) så upptäcker vi att stängslet, det sketfula, har de satt upp på MIN tomt!!!! Träden står på MIN tomt!!!!
Startpunkt 1 och startpunkt 2 står på deras men sen ser stängslet ut som ett C. MEN TJENA!!! FET GLÖM!!!!
Hade vi haft någon kontakt alls, varit "goda grannar" mm så hade man kanske funderat på om det hade varit värt att bråka om den kvadratmeterarna, men nu är det inte så se.
MAO... "Mina kära grannar i norr, i det svarta huset. Om ni utav en outgrundlig anledning skulle springa över denna blogg och läsa den, så räkna med en begäran/ett krav på staketflytt. Därefter ryker lönndungen (skogen) innan ni hinner säga "eklesiastikminister"!

Sen kom kantstenen på resten av uppfarten, slipers, tujor mm på resten.


Åsså resten...

Så, mina kära kollegor, vi lyckades hitta på och göra saker även denna helg även om den såg ut som om den var projekthållslös i fredags.
En sak vi inte har gjort, vi inte funderat på och inte ens hade velat, är att var a "ut e på stan och röja".
Det...
Det ska vi göra på måndag. Årets stösta kräftskiva på Golden... :-)

2009-08-14 och lööööön!

Skam och tråkigt för er som knaprar på brödkanter.

Jag och den manliga, ja han leker man, jurist och ekonom med, har gjort kalkyler denna kväll.


Blir inte så lång blogg ikväll för jag tittar tydligen på nåt typ eller bara myspysar kanske. *asg*

Kram och natti!!!!

Det händer saker när man inte är på plats.

Kom nyss från jobbet och ut på Värmdö.
I stan, eller Hammarby kanske det heter, var det så där blandat sol och blandat moln samt en liten duggning. Grillning får det bli! Lite dugg skiter jag väl i (som Roland står ute och grillar i).
Väl ute på Värmdö var det svartare än svart på himmlen men det var också blött så regnet har säkert passerat och nu blir det bra resten av kvällen, tänkte jag.
Knallade in på ICA där en anställd, ung sak, mötte oss i dörren och sa nåt, som jag inte kunde lyssna på för jag "habla, hablade" i fonen.
Synen när jag kom in var faktiskt rätt upplyftande. Hela satans golvet var vattenfyllt, det flöt en och annan kaka i det centimeterhöga vattnet. Anställda ungdommar jobbade febrilt med vattenskrapor för att raka bort vattnet. De med tygskor hade sparkat av sig dem och "åkte skridskor" medan de rakade. De såg ut att ha riktigt, riktigt kul men jobbade ändå snabbt.

Hade jag nu varit en bitter kärring så hade jag nog fnyst åt detta opassande beteende. "Leka och skratta på detta sätt, med KUNDER i butiken!!!!!???? FY!!!"

Men jag vart faktiskt på riktigt gott humör av att se dem. Några av dem har jag sett i flera år och inte har jag sett så mycket skratt i ögonen på dem förut inte.
Men... Vad tusan kan ha hänt? Det var ju inte direkt lite vatten. Detta var då dock bara i entrén och på brödavdelningen.
Det visade sig att alla, typ 2000 kvm, var i precis samma skick. Rakande folk i varenda hörna. Jäklar vad folk som jobbar där! Var är de en fredagseftermiddag vid lön i kassan????
Jag skrattade, la på och tog en bild var på en tjej skrattade ännu mer.
"Vad har ni gjort?" frågade jag. "Har det regnat eller?"
"Regnat...", svarade hon. "Det var ett sån't satans skyfall så brunnarna ute hann inte svälja vattnet utan det rann upp i våra brunnar samt sköljdes in genom entrén. Inte var det så länge, men oj vilket resultat!" Sen försvann hon "åkandes" iväg i strumplästen igen med sin raka.



Det blir ingen grillning ikväll och jag tror jag slipper vattna.
(sen kanske någon kan tala om för mig varför alla telefoner är döda? Har det åskat med eller är nå'n ledning av igen? Och VARFÖR funkar då datorn på nätet? JOOO, räkningen är faktiskt betald, det är inte det.)

Det händer tydligen andra saker med. Vissa kanske är lite mer ifrågasättningsbara.
(Ifrågasättningsbara? Vilket ord. Finns inte en chans att ett sånt ord kan vara accepterat. Borde säkert vara: "objekt för ifrågasättande", men det är så tråkigt och långt så nu får "ifrågasättningsbara" duga.)
Vissa kanske är lite mer ifrågasättningsbara. (Hepp!)
Barnen har varit hos pappa i 10 dagar nu, på sommarlov. När Daniel åkte var han si så där en 165 cm lång. Jäkla unge att växa!!
Barnens pappa är 172 och jag 174.
Idag har de spelat golf och ungen har tydligen gjort bra ifrån sig med herrklubbor. Pappan påpekar detta till mig och säger att ungen måste ha herrklubbor för att han är längre än honom (pappan) och han (pappan) har herrklubbor.
Ja men jag är längre och har damklubbor. Hallå??
"Vadå längre än dig?" säger jag. "Han var 165 i förra veckan. Har du krympt eller?"
Nu hävdar han att det har han ABSOLUT INTE!!!! (känsligt ämne?)
Ska bli intressant att se om min son vuxit över 7 cm på 10 dagar när han kommer hem.

Ett vet jag med säkerhet. Denna information har kommit min son tillgodo och det är från och med nu MITT fel om han spelar dåligt framöver eftersom jag förvägrar honom herrklubbor. Var så säker.

Fler saker...
Igår hade vi städhjälp (TAAAAAAACK!!!!! Aj löööv!).

När jag kom hem låg det ett enda fult och skamligt papper framme.
"Vad är detta? Denna skymf? Denna gökunge? Denna skamfläck som skräpar ner och besudlar mitt fina hem?"
Jag ville knappt ens slänga ett öga åt detta skräp som låg där i sin egna driva.
Efter en stund vågade jag mig närma mig avskrädet, bara för att slänga det såklart, och ser då att det står något handskrivet på det.
Där tar nyfiken över förnuftet.
Lite i smyg, i ögonvrån liksom, läser jag pappret. Bara för att få bekräftat att jag har rätt att detta är ett vedervärdig SLARV.

"Werånika"
(jaha? Vem är det? Men vänta det känns bekant... Ahhhh... Intressant stavning. Rätt unik faktiskt. Måste ju vara till mig om jag nu är en sån och WOW kan inte finnas många av oss)
"We no see today"
(Gör vi inte? Jag som trott jag sett hela dagen eller ser vi inte dagen eller... Ahhh. Stackars flicka. Hon har haft problem med att se. OK!)
"We was in two girls"
(??? OJ! Tacka fan för att man inte ser då!!!!)

Men lite måste de ha sett i alla fall för det var så fiiiint och skööööönt. Nu ska vi njuta av detta, denna renhet, tills på söndag när barnen kommer och det är över på 4 minuter.

Jaja, jag ska inte vara så kaxig för snart är jag där själv. INVANDRARE! Men om jag ler och skrattar åt sånt här nu, på ett ödmjukt sätt, så kommer jag att våga mer själv i Spanien för kanske även jag skriver och säger sker som får folk att le, och DET vill jag väl. Att få folk att le. Som ICA-folket och de blinda städflickorna.
Det vill jag och kan jag bjuda på!
Tror dock att det är dags att gå från "hyra bil och beställa vin" på bilbandet till att faktiskt kanske lära sig nåt mer...

Ja Benny, jag håller med dig. Privat är det som gäller!! *ler* Vi kör över Eva.


Väl mött och hoppas kvällen blir toppen.

De mest underbara kollegor!

Jag vet inte, men det känns så och det är väl det som gäller.
Jag tror ta mig fan att jag har de mest underbara kollegor i världen.

Jag menar då inte bara mina kollegor på min avdelning, utan ALLA.

Jag känner självklart inte alla om man ser till hela koncernen men många känner jag i alla fall, de som är kvar från år till år och de som sitter nära lokalt och så. Jag vet att de flesta andra även de är great.
Fy satan vilken engagemang och vilken arbetsmoral vårt företag är begåvade med. 
Jaja, säger du säkert och, Jaja svarar jag! Det finns alltid undantag! Så är det och kommer så säkert alltid vara, men på det stora hela, so to speak.
Visst kan det vara gnälligt  och grinigt ibland, antingen för deras arbetsuppgift eller för att se om sitt personliga. Fattar det helt!
Ibland är jag messias, ibland är jag jävulen men det är likförbannat bara arbete. Ibland är jag faktiskt rent hård för ärligt, det finns fler arbetsgivare därute som skulle (och gör åt oss för att vi tar an för mycket privatsocialtansvarvar).
Jag har mitt jobb att sköta och det är gentemot arbetsgivare, styrelse och ägare och samtidigt så ska jag se till arbetstagarnas rättigheter. Ibland är jag lika tröttsam och hatad uppåt som nedåt. Jag köper det! Jag kan leva med det! Jag har ett jobb att sköta på bästa sätt uppåt och nedåt. Ibland går det skit bra och ibland så går det rent åt helvete.

I alla fall, mina kollegor på HK, om jag kan nämna dem.
De är såååå fina människor. Så glada, så ansvarstagande, så lojala, så gnälliga, skrattar, grinar, ja what ever, men inga sura miner i längden.
Jag sitter, att så säga "på toppen" men jag känner inte att det är en bromskloss. Jag pratar privat med de jag vill, om de jag kan, om det jag väljer.
Jag vill dessutom veta om alla ovanstående för ibland så kan det underlätta och jag inbillar mig att de flesta pratar men jag tror fler behöver och borde.
Jag har fina kollegor. Jag känner mig väldigt sällan utanför (utom när jag varit ilsk i jobbet eller levererat ett tråkigt beslut, men som sagt det fattar jag med).
Jag vet inte om du som läser detta och skrattar och säger: You wish, de slickar er'u dum eller?! "Men jag känner inte så. Jag känner att JAG som människa är OK men inte allt jag gör eller levererar. Men alltså... även jag har ett jobb att göra och sköta. Spelar fan inte skit roll vad jag heter eller inte. Klart att visa slickar och vissa stöter kniven i ryggen. Det är helt oundvikligt.

Men, kära kollegor jag känner, att de flesta av er, är helt genuint underbara människor och kollegor. Jag kommer att fortsätta bjuda på mig själv privat, i gott och ont, jag kommer även fortsättningsvis vara en elak bitch arbetsmässigt  om det behövs och jag måste. Ni är fina! Hela bunten!!

Kram

Ytterligare en mysdag...

...om man borser från det faktum att jag vaknade upp vid 06 av att den urinvägsfuckingjävlahelvetesskitnuigenvafanvatröttjagblirnufårdetvanoginfektionen har kommit tillbaka!!!!!!
Tablettkuren avslutad i fredag och nu är den tillbaka. SUCK!!!
Blev m.a.o inget bad för mig vid eftermiddagsprommisen idag.
Men "Rolle" fick sig ett namnsdagsdopp. Är det ett dop då kanske istället? Han är ju odöpt så han kanske blev det idag då!

Plums!


Dopad och klar!

Nu går jag på kökspasset! CU!

På det stora hela en fantastisk dag!

Det är ju helt sjukt fantastiskt. Jag är ledig OCH det är fint väder. Borde nästan slå till och köpa en lott!!!

Jag och gubbtjyven har haft en helt underbar dag idag. Inte för att vi har gjort nåt speciellt utan för att vi inte gjort ett dyft och bara har umgåtts.
Nu är det ju så att vi är rätt bra på att umgås med varandra, så det är inget ovanligt alls, men vi gillar att vara med varandra. Vi gillar typ varandra. Inte bara som ett par (så som om det vore "bara") men även som sällskap.

Vi är förnärvarande utan barn, för de är i Värmland.
Därför har denna fantastiska dag sett ut som följer:
Sova till 9.
Ligga kvar i sängen till 10:30 och prata och sånt.
Frukost med nybakat bröd mellan 11-13. Mera prat, planerande och sånt.
Plantera blommor (jag), skruva in resten av skruvarna på altanen (han) mellan 13-14.
Sola (jag), jobba (han) mellan 14-15.
Handla 15-15:30.
Sitta under parasollet och dricka en busgod och iskall cider samt prata och planera och sånt mellan 15:30-16:30.
Förbereda maten (jag), övervaka (han) mellan 16:30-17:30.
17:45 sätta på grillen och starta bloggsession (jag), plocka verktyg, brädor och annat tjafs (han).
Ca 18:35 grilla.
Ca 18:45-20:00 äta, dricka vin, prata och planera och sånt.
20:00 kanske nåt bra på TV?
Senare=sänggång!
Vaknar på söndag och får säkert ytterligare en lugn, fin och fantastisk dag.

Nu låter det som att vi inte gör annat än att planera och att vi planerat resten av våra liv. Riktigt så är det inte, men nästan. Planera innebär även att bolla idéer som lyckligtvis inte alla ska launchas. Vi är nämligen helt fantastiska på att komma på grejer som ska göras, som vi inte hinner göra för vi tar det ju lugnt ju och som får min bankbok att blinka "tilt". Men att spåna är ju mer än halva nöjet.
Idag "har vi byggt" en balkong på baksidan. Vi har byggt en helt ny balkong och bytt ett fönster mot en altandörr. Där kan man sitta i kvällssolen och ta en drink och se ut över Fårholmen och Kallviken. Visst är vi duktiga? Detta till den ringa kostnaden, vad vi uppskattar, av 30.000:- efter ROT-avdraget. Vad snickar-Johan säger kommer säkert vara ett helt annat belopp, men tanken är god.
Detta uppskattar vi är en kvalitetvärdeökning av huset vid försäljning. Toppen! Fy fan vad vi är smarta och vad duktiga vi är som suttit på häckarna under parasollet och bara "tjänat pengar" så där. SÅ ska pengar tjänas!
Jag tror helt enkelt att vi är födda till att bli konsulter. Att komma med fantastiskt bra idéer om det mesta som folk får betala för, sen får de betala någon annan för att de ska utföras för det gör ju inte vi och skulle det inte fungera så är vi utan ansvar alls (UPA). Precis lite som de ekonomiska rådgivarna på banker och liknande jobbar.
"Det var en fantastisk idé, det funkade inte, oooops, inte mitt fel att världsläget ändrades, här är räkningen!"

(fy faaaan vad det ryker om briketterna, blääääääää)

Ja, det var vår dag det och den kommande fortsättningen av den. M.a.o helt enkelt uuuuuuuuuuunderbar.
Tack för en ljuvlig dag vädergudarna och gubbe!


PS. Jag har lovat att skriva något snällt om Gabbe (Gabor). Gabor är en hyvens prick och en snäll och ödmjuk kille som jag känt i evigheter. Hoppas middagen vart god, Gabor. Ha en fortsatt bra kväll med familjen! DS

Kschne, kschne, kschne...

Så låter det på baksidan. Roland gör klart MIN  (jo, ja vår då) altan. Kschne:t är sågandet! Kjolen är snart helt på. Yippie!!
Kanske inte riktigt hans grej för han vill nog helst att kjolen är AV.
Jag säger MIN altan, för det är mitt hus och jag betalar för allt som sker. Sen att allt som sker så småningom kommer ju självklart oss båda och mina barn tillgodo.

Barnen är med pappan deras i två sommarveckor. Igår åkte de till Värmland, till släktingarna! Tjoho!! Första och enda utflykten eller resan han har gjort med barnen någonsin.
Vi hade våra dubier och tänkte, "hur lång tid tar det innan barnen är hemma igen?", men nu är det ju lovande.
Hmmm... Pratade med dem idag och de längtar hem!
Idag var de 26gr varmt där de är. De skulle åka och bada men det var för mycket mygg så de åkte hem och tittade på BOND i ställtet. Ja, ja...

Barnens pappa och jag har väl inte riktigt samma värderingar och åsikter om saker och ting.

Bland annat fick han mig att sätta i vrångstrupen häromdagen.
Dottern fyllde 10 år för 10 dagar sen men pappa har inte köpt en present (ringde hon tårögd och sa).
Jag ringde upp för att bråka och gnälla (det är mitt jobb. Jag är tjej och mamma samt ex).

Han slängde på luren för att ringa upp dagen efter och be om ursäkt för att han faktiskt inte kunde prata just då, p.g.a öron. Han frågade sen vad en ponny kostar och var man köper dem.
En PONNY???!! En levande ponny? Som i ett djur??!!
Fint. En ponny. En som kostar en slant i inköp men sen kostar en jävla massa tid och pengar i drift. Dumpas på vem? (om jag får fråga).
Jaja, det har var en chockartad diskussion som slutade i att ett Nintendo DS kan ju sitta lika bra, eller??
En ponny på tomten eller ett spel i fickan?
Ja herregud, vilken tur att jag ringde och gnällde för annars hade han sagt det till henne. "När du kommer hem ska mamma hjälpa dig att hitta en ponny som jag betalar!"

Satan i gatan vad detta hade kunnat bli jobbigt, men avstyrt! (tack gode gud)

OK!
Roland skruvar fortfarande , men vi har haft lite mys innan eller snarare medans.
Klockan 17:00 ville han ha en GT. Det fick han.
Roland som brukar tråka mig för att mitt vin dunstar fortare än hans hade tydligen ett hål i glaset.

Svampen Björks glas kontra "den modesta" Wallmans..

Sen, det här är allt annat än kul, så lovade jag honom en hämdbild för "tappa-ölen-isjönbilden" so here comes:


SÅ!! KVITT!!!!!!

Nu är det snart mat. Fattar inte för mitt liv hur jag kan gå upp och bara bli fetare och fetare med sån här mat eller tillbehör, vilket vi alltid har.

Avslutningsvis:
Jag tror att jag har blivit hormonellt, klimakterie sjuk (eller fått svininfluensan).
Vi hittade inget gott imorgon-till-frukost-bra-länge-bröd i  affären idag. Vi, "VI", kom på att man kan baka. Så det ska jag tydligen göra ikväll. Fatta 'ru att jag inte ens protesterade utan även föreslog det!!!!!
VI BOR 900 METER FRÅN EN AV SVERIGES MEST BERÖMDA BAGERIER SOM ÖPPNAR KL. 06:00!!

Klimakterie eller sånt, kan inte förklara det annorlunda!

CUL8R
//Vera


Fyllekurer och gamla störtsköna tantelunor!

Jag är förkyld!
Nu säger alla, tjejer i alla fall, att det finns inget som är så ynkligt som en förkyld karl. Vi är några sådana kvinnor med faktiskt, men vi får väl tala tyst om det.
Skriver man "ATCHOO" på Facebook så får man en uppsjö av goda råd. 90% handlar om sprit, ett och annat handlar om massa tråkigt och nyttigt.

Innan jag dränker bakterierna i sprit då så hackade jag till lite nyttigheter till en couscoussallad. Lök, spansk peppar, persika, soltorkad tomat, färsk bladspenat, olivolja, vitvinsvinäger, fetaost och en massa kryddor samt couscous med då förstås. Till det grillad kycklingfilé och våra EGNA solmogna tomater samt rödvin. Det gör väl susen va? 

Idag fick jag höra en söt historia, som kanske styrker ovanstående, som jag vill berätta.
(Katarina: Jag lånar din historia eftersom du knappt har mail ens en gång...)

Det handlar om en tanteluna som är 104 år gammal och hade brutit nåt benaktigt och låg på sjukan.
Min kollega och hennes far åkte dit för att hälsa på. Pappan och tantelunan kom tydligen från samma ö utanför Estland men bor nu i Sverige.
Kollegan och pappan hade varit på begravning innan sen åkte de till tantan med en flaska Whiskey som present. Tantan är klart svag för just Whiskey.
De pratade om begravningen av den 65-70åringen och tanten sa: "Men kära jössenes, hon var ju bara barnet!"

Nästa gång de hälsade på så glodde personalen snett på dem och de fattade väl så mycket att nåt fel hade de gjort, men VAD?
Det visade sig att tantan hade fått sig utportionerat en liten, liten wirre varje dag av personalen. Det var hon tydligen inte riktigt nöjd med så på något sätt kommit över flaskan och låg på rummet och rajrajade, bra på kanelen! *asg*
Sicken tanteluna!! Go Girl!

Fick ett annat mail idag med ett bifogat mail från en anna störtskön tant, på typ 80 eller så. Hon skrev en hel del och massa men en sak vill jag nämna.
Det var när hon var yngre, typ 65 år, och pratade med en äldre "dame" (från Frankrike) på dryga 90 år, som klappade henne på handen och sa: "Det ska du veta, flicka lilla, att livet är alldeles för kort för att levas dammfritt!"

Fram för fler av dessa störtsköna tantor. Jag vet att ni finns och ni är beundrade!

Jag var tydligen mer genial än jag ens visste...

Picnic packad och vi travade iväg den enorma vägen till berget. Där avnjöt vi middagen på första parket med Östersjön kluckande ett par decimeter framför fötterna. Mitt utanför fick vi underhållning i form av tre killar som skulle försöka sig på konststycket att komma upp på ett par skidor. Här var det INTE frågan om att åka, utan bara komma upp.
Klart underhållande.
Lagom när middagen var klar började ett liveband spela på andra sidan viken.
Fatta'ru vad jag har fixat och trixat, darling! Bara för dig! ;-)


Pust och stön. Nu har vi redan gått 100 meter.


120 meter


150 meter. Det är svettigt nu!


200 meter!! Yippie! We made it!


Kan behövas efter en lång, tuff promenad.


Men älskling... De var kylda. Varför rullade du ner din där för?

Ja, det var den kvällen det. Nåt dopp vart det inte mer än för burken då. Den var ljuvlig.
Så, nu får vi se vad du, gubben min, kan hitta på till på fredag för du bjuder väl på middagen då va? ;-)

Ibland är jag bara SÅÅÅÅÅÅÅ smart! :-)

I kväll blir det picnic till middag. Ska bara göra lite potatissallad, packa en korg och hitta en bikini.
Sen tar vi och vandrar de enorma 200 metrarna till badberget, äter revbensspjäll och doppar tårna i vattnet.
Ja, jag säger ju det. Ibland kan även jag brilljera!

Hörs sen!


Snåljåpen

Snål???
Jag har aldrig i helvete uppfattat min gubbe som snål - tills idag (eller ikväll).
Han är med och betalar för mina, inte hans, barns mat utan at knussla men idag tror jag att det slog till. SNÅLJÅPEN - alltså!
"Men vi skulle ju grilla så lite. Jag menar att...,lite grill är väl lite kol, eller?"
Ja,ja ja snutt. Du menar att men värmen måste ju ändå alstras oavsett om vi är två eller fyra. Haja?!

I alla fall, nu när du ser de närmsta kommande matbilderna tror jag att du tänker:
Ahhhh, barnkalas. Typiskt val av barn till middag (du kan även tänka: Jaså, Vera och Rolle är barnfria ett par dagar och passar på...).


Pripps Blå? Ja, det står ju det men för att vara det är det blaskigt öl må jag säga.
(men ack så smaskigt ändå)


Här har vi nu snåljåpen. Testa grilla på den högen du?


Jo det här kan ju ta tid. Fram med krysset (som vi sabbar direkt. Sorry svärmor!)


Nu kom han på det! Vi tar trådhyllan vi sågade bort och lägger ner på kolen/briketterna.
Ja, den ruktiga grillens galler var lite långt ifrån värmen för 4 briketter, TYP!
Det funkade faktiskt, å gott vart det. Ett lyckoskott, raring!


Så här blev det i alla fall. Typisk barnkalasmat va? Kan det vara så att vi är barnfria och bea:n får stå kvar i kylen?

Ja, så här har vi det en tisdag. Bara en, vanlig, jävla tisdag, (fast vi jobbar) och barnen är hos sitt faderskap (läs donatorn).

(fy fan vad elak jag är, men jag hade precis ett samtal med dotran som styrker detta)

Kram på dig
//Hörs igen

"Larvigt" huvudbry

Alltså helt ärligt.

Det är inte så att jag missunnar någon fint väder, särskilt inte mina sommarloviga barn men detta är ju ett rent skämt.

Samma dag jag gick på semester så slutade värmeböljan och exakt samma dag som jag började jobba igen så badar Stockholm i sol.

Liiiite, liiiite grinig blir jag allt. Grrr...


Satt och pulade med grönsakerna till maten igår och fick mig då ett par funderingar.

Jag hade i vanlig ordning köpt ekologiska grönsaker (åtminstone för det mesta) och denna gång även broccoli.

Broccolin måste definitivt ha varit helt obesprutad för den kryllade av larver. Jag behövde bara skaka lite på den och de damp ner på brädan, en efter en.


Alltså... Jag är inte kräsmagad.

Jag kan äta upp om jag ser ett hårstrå i maten, det är väl bara att ta bort det.

Jag VET att det finns levande saker i grejer jag petar i mig men jag är tacksam om jag får vara lyckligt ovetande. "Det jag inte ser..."

Jag kan plocka bär i skogen och kasta in i munnen utan att ha en enda fundering på vilka människor och djur som passerat och gjort nåt.

Jag är inte riktigt så pragmatisk som svärmor som säger att det gör väl inget med larver i hallonen, de har ju bara ätit hallon och ger bara ett proteintillskott.


Att se hur larverna trillar ut ur min broccoli och sånt kan bara inte gå obemärkt förbi. De måste ju liksom avlägsnas, proteintillskott eller inte.


Nu var det ju inte det jag funderade på utan på vegeterianer och veganer. Jag menar de som är det "för djurens skull" och "inte kan döda levande varelser".


Hur i hela friden gör ni?

Oekologiska produkter innebär besprutning mot bland annat djur. DÖD!

Ekologiska grönsaker innehåller, fortfarande, levande djur.

Om den rensas så dör djur.

Om man lägger den i vatten så drunknar (alltså dör) djur.

Om man inte får bort alla eller ignorerar dem så tillagas de och då dör djur
SAMT att djur blir uppätet (är det att betraktas som kött då eller?).


Eller är det så att såna djur inte räknas som de djur som räknas utan som rent och skärt "shit happens" och bidrar till det proteintillskottet som kroppen behöver?


Fasen alltså. Vilken attans tur att jag inte är vegan och ungarna ska absolut inte få läsa detta. De är kinkiga nog!

(Nu åker jag snart hem och grillar lite kossa...)


Inte välkommen?

Det ska väl vara fan så svårt att komma tillbaka från långsemester.
Först kom jag inte in i garaget, sen kom jag inte in i datorn för lösenordet hade gått ut och nu har jag försökt komma in i mailen sen 1 timme tillbaka efter att ha blivit utkastad.
Vad kommer mer att hända? Får jag ingen lunch kanske?

I alla fall väntar jag på att doktorn ska ringa så att jag kan få lite medicin för denna urinvägsprylemoj. Nu hugger det i njurarna så det känns som födslovärkar.

Ska jag testa mailen en gång till nu? Håll tummarna!!

Fanny har vuxenkalas hemmavid!

Idag kom mormor och morfar för att fira Fanny, 10 år!








Medan jag gjorde maten blev Roland nästan klar med altanen... (med bärhjälp).




Så, det var allt från denna semester!
C U at work 2morrow...

Kramar
//Vera

Hola, Bon Soir, God kväll...

Hooome! I'm home. We're home!
Alltså, jag har varit hemma i några timmar nu efter min enda lilla semesterresa, under semestern, till Dalarna.
Vi har haft det great! Vädret har inte varit vad jag ser som semesterväder men eftersom vi har gjort prylar dagligen så har vi haft helt OK väder.
Vi har nämligen gjort störtmycket prylar. WOW!

Hur lång blogg kan man skriva utan att folk tappar intresse? Typ 10 rader! För familj och närmast sörjande? Precis så här kommande långt. Man får bläddra mellan rubriker för att få kommande semestertips helt enkelt.

Till Rättvik kan man åka från Stockholm via Leksand eller Falun. Vissa kan även svänga i fel rondell och åka via Långshyttan. Det tar en stund längre men i Långshyttan serverar de goda pizzor och gigantiska Kebab, på ett hak vid en fin bäck.


Långshyttan är säkert charmigt men ska man till Rättvik med folk som väntar en så kan man nog skita 'it.

Efter denna lunch kom vi ingenstans. Vi åkte runt, runt, runt. Vi var ju redan fel men hajade inte det ännu och då kom vi på att vi hade GPS i bilen.
*ler* Första gången i hela mitt liv jag fick åka med GPS.

GPS TILL RÄTTVIK
Japp, det funkade! Yippie! Men.. Fatta'ru hur många amerikanare, veteranbilar, skitbilar och husvagnar som vill dit med?
Ska alla dit? Ja, de skulle de visst!

Classic Car Week
Är tydligen ett årligt event som vi har craschat rakt in i.
Men Hallå! Vi ska bara till svärföräldrar i Vikarbyn, va? Släpp fram oss!! Vi vill inte cruisa!
Men oj vad mycket fina bilar vi fick sedenna vecka (och mycket skräp).
Denna var fin men vi har sett fantastiskt mycket finare.


Vikarbyn
Vi kom faktiskt fram tillslut.
Slängde mig om halsen på min underbara kärlek och man som jag längtat så mycket efter. Sen en kram här och där till svärmor och svärfar, två fantastiskt livsglada och opretantiösa människor.

Dag 1
Daniel hade blivit tvungen att skippa en golftävling just denna dag hade vi lovat golf även på annan ort. Denna dag blev det golf i Mora.
Alla, utom svärmor Monica, åkte dit och spelade typ golf samt blev uppätna. 
"Hallå!!! Myggor på Värmdö! Prata med era kusiner i Dalarna och tala om att jag inte är god.!"
De sög inte, de högg!
Från gratisbana till finbana - där åt vi medhavd matsäck på finbryggan.

Från detta till Nusnäs
Vad gör man i Nusnäs? Dalahästar! Nusnäs? Dalahästar? Nusnäs låter som nåt vid Funäsdalen men där åker man skidor.
I alla fall var vi i Nusnäs och där är det hästtillverkning på hög nivå. Dyrt är det dyrt som satan och det ska det vara. Satan sicket jobb! Inga Koreagrejeer här inte.

Råhästen!

Där täljer gubben råstycket till häst.


Så blev de, hästarna.

Kan vara rätt höga, typ:




Dag 2
Yippi, yippi!
Min lilla snutta fyller tvåtaligt, jämt till och med. Grattis Fanny, 10 år!

Denna dag åkte vi sommarrodel. Detta måste du bara prova på. Rent ut sagt skitläskikigt att bli uppsläpad baklänges men sen tar hornen och djävulen över när man ska ner.

Kolla utsikten från parkeringen nedanför banan.

Tuffa och laddade ligan!

Uppåt det går. Baklänges!


Sen ner så fort som det går!



MEEEEEER SMAK!
REVANSCH! (vem som nu vill ha eller behöver)

Sen drog vi till Vidablick!
En utsiktspost från Söderås över Rättvik, Vikarbyn och Siljan i stort.
Där klättrade vi upp i tornet.
Här vill jag nu protestera. Här gör vi vuxna alltså allt för barnen, mina barn. Jag har svindel, Leif har svindel och Roland har höjdskräck.
Tack gubbar! Det är ju ändå mina avkomlingar...




Vi vuxna satt på knä klängandes kring väggen vill jag lova.

Nu åker vi hem och firar födelsedag (tack)!

(regnar så det blir inomhus med Fannys favvotacos)

Fanny tycker inte om tårta. Ville ha sockerkaka.

Tycker man inte om grädde och stuff så gör man inte.


Sen är det bra att det klarnar och vi vuxna får gå ut och ha barnkalas. ;-)


Och så här kramiga och lyckliga kan man vara fast man varit ett par sen 1957 (sen man var 15 och 16 eller så)

Dag 3
NU skulle vi bada, i ommarland. Molnen stockade sig. Regnet hängde. Men va FAAAAAAAAAAN!!!!!????
Vid 11 blev det en lucka och vi bestämde oss för att chansa. Det var den bästa chansningen vi gjort. Dr blev inte kalasbra men det blev inte busdåligt, vilket rästen av veckan bjöd på.
Leksand sommarland.
Kul. Jättestort. Barnens eldorado. Även vuxnas har jag förstått, tills i fredags.
Ett tips:
Är du kvinna i dina bästa år ska du inte åka frittfall.
Förutom tarmsköljning, stringbikini, tampongen i halsmandlarna samt diverse kallsupar så får man... (de andra går över på fem minuter) urinvägsinfektion! (går inte över på fem minuter....)

Dag 4
Grabbarna gick stora golfbanan. Jag och Fanny åkte dit och hejade mellan 10an och 12an. Så mycket i skogen har jag inte varit sen jag letade svamp. Nu letade jag bollar!!!!

På kvällen drog vi till Dalhalla (parkering). Där händer det fan roligare saker ska du veta...






Ungjäveln drog iväg i typ 50km eller så...
(Mamman höll andan i 40, typ)

125a men på en cykel!

Fan vad vi burnade på där uppe, på Dalhalla!!
Kul var det!

Dag 5
Mamma Veronica får kissjukan!
Men kära jössönes. Detta är ju inte sant. Urinvägsinfektion! Hur kan man pinka en gång per minut utan ATT pinka? Det här står jag över fler gånger tack!!
Roland i gräslig feber. Verkar bli en kul dag.
Leif - min underbara pensionerade svärfar vill ta barnen på mer kul, men de rör sig inte ur fläcken uttan fröken piss och herr feber.
Sommarrodel igen, var valet.
Hela familjen drog dit ändå.
Jag, via toan på golfklubben.
Även Monica var med, med sin onda rygg!
Hon sa uff, jag satt på muggen och Roland svettades banan ner. Snyggt vuxengäng! Barnen jublade dock.

På kvällen kom Rolands lillebror, med familj, på middag. Barnen är 4 och 1,5. Nu är jag ännu mer säker på att det inte blir snack om massa jäkla "kärleksbarn". *ler*
Fanny var i sitt esse och Roland, med feber, och jag satt och pratade ute.

Dag 6
Hemresa

Tack Dalarna för en fantastisk vecka. Tack Leif och Monica för det samma samt denna underbara gästfrihet. 


RSS 2.0