Tar form

Nu börjar vissa delar i vårt spanskhem ta form och färg.

Vi kommer dock vara inhysta på hotell nästa helg vi är nere men inte 1000 vilda tjurar kan hålla mig "hemifrån" ändå. Det blir bara att sova på hotellet. Vi har ju ett helt tak att vara på när vi inte jobbar.




Långsidan i badrummet in i duschen börja växa fram.


Nytt golv i nåt rum på väg men jag går helt bet på att gissa vilket rum.
Spännande!


Du må tro att det är nyfiket med magpirr att komma ner i nästa helg och se allt växa fram.




Tungan rätt i mun (eller fingrar i styr på tangentbord)

Ibland måste man tydligen passa sig för man skriver.
Pratade precis med pappa och han sa: "Jag var nyss inne på din blogg och..."
Ja det var inget knasigt jag skrivit alls men jag får väl hälsa mamma och pappa välkomna då. :-D

Idag har vi utrotat näsor i gräsmattan och i hängrännorna. Inte årets utan framtida såna.
Alla STORA lönnar,alla tre och säkert en miljon år gamla lönnar, har fått gått i vila. Ljuset som öppnade upp sig på baksidan var bländande!
Sjön speglar sig mer än förut i vår fantastiska mäklar utsikt, solen når mossmattan, baksidan har en fantastisk morgonsolssfikainnanjobbet-potential.
Varför i helskotta är folk så rädda för att ta ner anskrämliga trän för?

Eftersom det var jävilusiskt mycket att elda satta jag familjens pyroman på att starta och underhålla brasan. Det gjorde han med bravur och jobbet gick på nolltid. Heja pyro-Roland (Vincent kan läsa Rolf...).


En liten del av de trän som ska försvinna spårlöst (läs kremeras).


Ostartad startbrasa


Två trän borta, veden mutar vi SNÄLLA och TREVLIGA grannar med


Eldig grannsämja kan så bli


Så ja, heja pyro-rolle!! Tre lönnar, tre sticksiträd, tio staketiga avpolliterade otryckade saker och en halv kompost med en halv spireahäck samt granruskor anno komposterat i ett år!

Jippi, nu är vi långt på väg!






Säg HEJ...

... till vår hjälte och riddare!



Vår kontorschef på plats i España som hjälper oss med allt från att ta reda på vart avloppet finns, till att fixa till en tillfällig lokal, pruta på hyror, tolka, flyttplanera samt att försöka göra sitt vanliga jobb som säljare.

Jon, gå hem och gör helg nu! Det är du välförtjänt. :-D

Grattis till er nya utrustning!!

I Spanien är det totalförbud mot att prata i mobil och köra bil samtidigt.
Blir du stoppad så är det 300 euro i böter PÅ PLATS!!!! Inte nån räkning eller liknande. Har du inte 300 på dig får du gott stå kvar där tills nån kommer och löser ut dig - "Ring en vän!"
Handsfree är dock tillåtet.
Trots ovanstående är det otroligt få som har handsfree installerat i sina bilar, våra säljare inkluderat. När jag pratade med en av dem häromdagen vart det helt plötsligt tyst och en stund senare dök han upp i luren igen och sa "Sorry, jag åkte förbi en polis och vart tvungen att slänga från mig luren!"

Jag har idag hittat lösningen på detta.

Tjejer och killar i Spanien.
Jag skickar ner utrustningen för att fixa detta per omgående. Fungerar ypperligt med era nuvarande telefoner så investeringskostnaden blir försumbar. GRATTIS! Inget mer "duckande för Guardia Civil.







Heja, heja, heja!!

När jag nu har kallat våra effektiva hantverkare för bankrånare så får jag väl smeka dem lite medhårs med och säga: Yippi!! Heja grabbar, ni jobbar på great!!
Go Peter, Go Voija, Go Peter, Go Voija!! (å resten av byggteamet i Todo en Casa)
Det är lika spännande varenda morgon när man öppnar mailen för att se om det dimpt ner fler bilder.

Vårt nya kök börjar ta form, vår utbyggnad där uppe likaså och kanske man kan skönja att det börjar växa fram något badrum på nedervåningen.

Vi frågade om vi skulle ha med oss potta om 2 veckor - de föreslog bajamaja och tält *blink*. Vi får se vad som händer.


Kök och gästtoa börjar formas


Utbyggnaden börjar växa till sig. Misstänker att de måste få dit glaspartierna innan de kan riva den gamla väggen innanför.

Grabbar: Den där FANTASTISKT vackra installationen på väggen med fetbladaren i... Den kan ni med gott samvete bryta ner och BASURA.


Den nya och stora duschen underarbetas på RÄTT sätt


Badrummet sett från det blivade TVrummet/biosalongen. Ny dörr öppnad så det blir ingång från båda hållen så att inte man blir strandad om Fanny gått och lagt sig innanför.


Genomgång...




Å Jesus Kristus

Hahaha...
Fick bilder på vårt avloppssystem i spanskkåken. Det som hittades i köket under/i betonggolvet.




Nu har vi varit ute och vimmlat och minglat tydligen






Skåprensning i datorn

När pappa slutade för några månader sen så ficka han en bok med foton på alla på HK så att han ska komma ihåg oss. Inte vilka foton som helst inte, nänä... Pappsen är ju lite Elvis betuttad och är det nåt som inte får strykas i numren så är det Elvisnumret.

Nu satt jag och surfade runt i mina dokument och hittade dessa och kom på att jag har undanhållit dig från dem (guess why...).





Effektiva bankrånare

Våra "bankrånare" i Spanien är klart effektiva med släggan.
Jaså, med bankrånare menar jag hantverkare alltså, det är ungefär saksamma. Vår köksvägg vi skulle riva blev ett något större projekt, vilket var lika så tur. Det är ju inte så att de förra ägarnas hanverkare hade gjort ett direkt bra jobb med underarbetet och så.
Alla spanska hus är ganska dåligt ventilerade och fuktskador är mer en lag än ett undantag - det bara är så. Nu är det ju så att vi svenskar är lite rädda för att kostnaderna med att göra om till "svenskstandard" ska rusa iväg för vi är ju vana vid att allt i den vägen är så jäkla dyrt, men det är ju inte det i Spanien. Kakel är ju tokigt billigt och lönerna är lägre.
Virke och badrumsinredning är dyrt men inte det andra. Som grädde på moset skall tilläggas att vi svenskar även kan utnyttja ROT-avdraget även i Spanien. Käckt va?!

Om jag nu får be svårmor och svårfar att sätta sig ner innan jag dumpar in lite bilder.
Sitt, tack!!


Köket förr






NU! Tada!!!


Badrum nere förr


NU!






Taket förr


Åsså nu!



ca 15 kvm större blir den också (som om inte 43 hade räckt...)

Här kommer resten av förödelsen, men det blir bra sen. Kanske blir lite småjobbigt för Roland och mig att hitta nån sovplats och nåt att borsta tänderna i när vi åker ner om 16 dagar. I värsta fall tar vi in hemma hos snickarna, det borde sätta fart på dem. Haha...









Den här väggen har de satt upp, men den sitter fel. Hoppas de gjort om den.

Duschen skuille vara 1,10x1,10 och jag får inte ihop det där till 1,10.


Så ja. Flitiga gubbar med både slägga och kamera. Vi väntar spänt på fler uppdateringar.



Klättrar uppåt

Ja, då vart man 50% bolagsägare idag då, med organisationsnummer och allt.
Ingen verksamhet i bolaget ännu förvisso, utom en jäkla massa utgifter, men det ändras snart på.
Den 3 maj kommer bolaget Fastighetsbyrån i Torrevieja SL vara glad franschisetagare till Swedbank Fastighetsbyrån i Torrevieja/Costa Blanca Södra. Då kommer de nu fyra anställada att flytta från kontoret i Alicante till en tillfällig lokal i Centro Comercial Torremarina .
Det nu nedlagda lilla zoot kommer att under nästkommande två veckor att förvandlas till ett tillfälligt fastighetskontor under 4 månaders tid sen den 1 september flyttar vi 15 meter till den fanstiska lokal som kommer att delas med Juristbyrån som ägs av samma bolag - MITT!!! (till hälften asså)

Helt galet kul!!! Yippi!!



Här öppnar vi i höst och inne i gången finns vi fr. o.m maj. :-D


(Precis där där gallret är neddraget idag...)



Rådjursgodis

Är hemma och VAB:ar med illamående och kräkig dotter för andra dagen och idag tog vi oss i kragen och pilade upp till Brisak för att handla lite rådjursmums.




GODIS!!!

Nu ska bara detta schabrak fyllas med namnam med...


Detta påminner mig oavkortat om när jag och ungarna fick kungens överblivna pensér vid hans sextioårsdag för en 4 år sen och en vän till mig skrev en liten saga om det då han undrade varför jag planterade mat i rabatterna till rådjuren (jag tror han tänkte på patéer). Om han bara ger sin tillåtelse så pubicerar jag den med glädje på denna min lilla privata sida (Vince...? OK eller?).

Snöhelvetet, eller lappmöglet, ligger dock kvar och under detta har en miljard näsor börjat gro till elände. Det är mer lönnskott i mossmattan än gräs.


Något som också spirar och gror är grannens hus. I den här takten flyttar de väl in till nästa helg eller så.


(Dessvärre är inte så med muren i förgrunden som vi måste ta tag i igen så vi kan så gräs i maj/juni. SUCK!)




Har jobbat på egen hand

Jag kan bara tala om att på mitt sätt ska man inte laga mat.
Även om man tror att 30 sekunder i ugnen inte kan göra saker och ting varmt så kan det visst bli det och resultatet låter inte vänta på sig.



Så tumme ner för att göra så


(sen såg jag att det är läge att leta reda på nagelfil...)





Igår

Igår var en helt galen dag.

Vi hade tänkt oss en stilla dag på stranden med omnejd för att avsluta denna påskhelg, som skulle vart stilla liv på stranden men blev ett galet jobbande och scoutande av lokaler mm.

Ja, jag ska ta det lugnare i framtiden, men att starta upp på distans kräver viss insats när man är på plats, så är det bara.

Sista dagen
Helt plötsligt blev vi bokade på möten till höger och vänster denna sista dag på plats innan maj.
Vi kom hem halv ett utan att ha ätit frukost med hela infarten fill med så mycket byggkrafs så att vi fick klättra.
Sen var det bara att packa ihop det "lilla" vi skulle spara på två timmar tills nästa möte i Alicante.

Roland tog det medan jag och barnen struttade runt på stan och började bli lite smått nervösa vid kvart i 6 när boarding är 19:05.

Vi kom till flygplatsen och var säkrade och konrollerade 18:50 och då satte sig Rolle med en Big Burger medan vi andra knallade sakta genom kön vid boarding när R hade boaringkorten i sin väska.
Fyra pers innan vi fått kliva åtsidan kom han och vi kom faktiskt hem till Sverige.

I morse vaknade vi av detta:


Våning ett kom idag, kommer då våning två imorgon eller?

De få vad de betalar för: = Färdigt!

Vi har att göra i helgen för vi betalade bara lite.


BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄK. Ta mig hem till Torre istället


Sen ringde dottern vid sen lunch och skällde ut mig för att det var strömavbrott och de inte kunde laga lunchen jag förberett som de inte tänkt att äta ändå.

(vi fick tillbaka strömmen REDAN 20:30 idag. Tack för att jag har gasspis mm)



Basura - "eller hur man tömmer ett helt hus på några timmar"!!

Idag har vi haft så kallad "BUSURA".
Vi ska nämligen tömma hela jäkla huset för imorgon kommer snuckarna och ska belägra hela huset i si så där en sex veckor eller så.
Bort med allt m.a.o!
Vi tänkte att det här kan bli galet jobbigt att bära och bära och bära upp till "sophörnan" och om vi var klara idag till midnatt skulle vi vara glada, med två dagar till som slutkläm.

Våra snickare sa att vi bara skulle ställa ut det utanför dörren och sen skriva Basura" på't.
Vi hann inte skriva nån lapp innan familla kom förbi i sin lilla Fiesta.
De frågade snällt om de fick ta (tillskillnad från cykeltjuvarna i natt) och pappan fyllde Fiestan till bredden en gång och lämnade barn och tant som vakt. Sen fyllde han bilen gång två och lämnade fortfarande barn och tant och sen kom han tillbaka med lastbil (land rover eller så).
Sicken lyckad eftermiddag det blev för oss alla för vi är så gott som klara och kan njuta av våra sista dagar!

Vi tyckte så mycket om den lilla familjen så de fick resten av påskäggen med faktiskt!

















Så här mycket är det kvar nu efter att familjen La familla tog allt det "viktigaste". Vi får se hur det ser ut i morgonbitti för allat annat åker i containern.







Så det som är kvar är riktigt jäkla BASURA och familjen "La familla" tog allt så kallat "fint".







Psoriasisgallspyende och en fin dag ändå

Om nu gårdagen var strandfri så var denna dag NÄSTAN jobbfri. Bara nästan alltså, för planeras och spånas gör det hela tiden och just nu sitter gubben och "kollegieblocksshoppar" på IKEA.
Tänk - killar kan de med! Nu är det förvisso kontorsmöbler, men det är skönt att veta att de kan ändå - ha kul att shoppa alltså.

Vi lyckade klämma två timmar på stranden idag (nu är vi uppe i 4 timmar på lika många dagar) och det grisskära har övergått till en mer mogen röd ton. Typ blodig oxfilé vill jag nog likna den med. Den kunde ha legat på en stund till för just nu är den bara fläckvisst grillat brun och resten är rött, om du hajar!

Daniel satt och surade på stranden i en hel timme innan han inte kunde hålla sig för att springa upp till sin älskarinna, "fröken bärbar emachine och hennes WOW:e".
P.g.a detta, och allt spelande i huvud taget, har Roland och Daniel varit i luven på varandra så att du hör vad jag säger. Bjäbb, bjäbb, bjäbb!!!
AAAAAAAAAAAAAAAA..... JAG HATAR BJÄBB!!!!! (fast jag vet att det är nödvändigt ibland).

I morgon och på tisdag ska det regna säger de.
Jag vet inte riktigt om jag är överens om det. Snälla. Två timmar sol om dagen är det enda jag önskar och begär. Resten av tiden ska vi ändå packa och slänga allt innehåll i hela huset innan bankrånarna, läs snickarna, belägrar huset i ca 6 veckor eller så. Bara två ynkans små timmar för min psoriasis skull, SNÄLLA!!!

Psoriasis - Ett jävla skitgissel!!!!!
Läste en artikel nyligen där det stod att psoriasis inte BARA var en hudsjukdom. De sa däremot inte ett dyft om vad det eventuellt var mer än så, men det kan jag säga - EN JÄVLA MISSHANDEL är vad det är, fysisk och psykisk, och den är obotlig.

Helvetet:
Det kliar dygnet runt.
Det sprider sig explotionsartat.
Det svider.
Det gör ONT.
Man blöder när man minst behöver det eller borde.
Man ser spetälsk ut och får vänja sig med visk och blickar.
Man har snö på axlarna jämt om man kan tänka sig att bära svart.
Man får inte använda solskyddsfaktor och blir SKÄR.
Man måste smörja sig med dyra krämer för att inte tala om att den ena är kletigare än den andra.
Krämerna gör huden ännu mer känslig för i princip allt.
Man måste mentalt koppla bort hela skiten om man ska ha ett fungerande vuxenliv med gubben.
Man måste hitta världens bästa gubbe (eller tant).

Sen kan tilläggas att man riskerar att eländet vänder sig innåt och då får man psoriasis artros samt att p.g.a klåda och smärta har de hittat ett samband som visar att man har sett högre risk för hjärt- och kärlkrampssjukdomar.
TOPPEN!!!

Ja, ja!
Jag tillhör kategorin: "Mycket svårt drabbad", eftersom min hela hud är angripen till 85%. Gränsen till "SVÅR" går vid 10%. OK, där är vi överens.
Sen vägrar jag underlåta mig till att bara passiv anpassa mig till resten. Inte heller att underlägga mig att bli handikappad, som det sa.

Hela detta Spanienäventyr är inte bara för "en kul grej". Jag ser det även som, för mig, en livs nödvändighet.
2x2 timmar i salt och sol samt kjol varje dag och jag är redan klart bättre. Allt annat än bra ännu, men fan så mycket bättre! Efter denna sommar komer det inte synas eller kännas alls och sen har jag en framtid här som kommer att underhålla den känslan.
Hallelulja!!
"Prisa gud! Här kommer skatteåterbäringen!

Inga bilder idag blev det idag...
Men tänk så här:
Knälång kjol, topp, altan, sol, stark bris, glasbriller på skallen som diadem, havet rullar stora vågor in och dess läte samt en god GT!!!
Där fick du en bild i alla fall!! :-D

Snart ska jag in och fixa till maten och en färsk ananas. Alla andra i huset är faktiskt tysta just nu. Dt är bara vågorna och duvan som väsnas.

Kramiz







Strandfri dag

Det blev inget stranden idag men det gör inget för vi kunde behöva det eftersom vi är lite rosa hela bunten. Vi har ju ändå varit utomhus en massa. Nu exakt nu till exempel.

Just när vi skulle dra dök "Todo en Casa" upp med golvprover och en massa järnskrot. Helt plötsligt ska de börja riva hela vårt hem redan som på tisdag. Då dyker även containern upp. Min lilla köksvägg blev ju nämligen till en extreme home makeover och innefattar utbyggnader, nytt kök och nya badrum. Alla golv byts dessutom ut både inne och ute. Jag tror det slutade med att ytterväggen mot gatan är intakt i alla fall, men vi är ju inte klara ännu så jag ska inte säga för mycket.

Här dyker bankrånarna upp


Nya utomhusgolvet

(haha där är ju jag med...)




Vi tog bilen till Carrefour och införskaffade cyklar och mitt livs första cykelhjälm. Svettig som satan efter att ha cyklat hem därifrån stannade vi i vårt köpcentrum, Torremarina, för att scouta lite lokaler och vrida ur Lillan, Chister och gänget information om hyror mm.

Om nu Jon tycker det är ok med så har vi nog hittat lokalerna nu, tycker och hoppas vi.
Mitt emot Lillans skafferi, Korvmojen Senap och Ketchup samt blomsteraffären. 2x45 kvm varav den ena kan vi komma in i redan till i maj, den andra måste inredas från scratch för den är bara ett skal. Blir lagom till hösten.

Vi passade på att shoppa lite påskmust samt tunnbrödsrulle mm och ungarna suktade över karamellkungens rador med smågodis.

Roland cyklade till sig en punka direkt och har nu tagit min cykel tillbaka till Carrefour för att hämta bilen. Nu på väg hem och efterlyser en färdig GT. Den, hjärtat, får vänta tills vi varit uppe i affären och köpt allt annat.

Den nya cykelparken fast en är ute och åker...



Så, nu kom gubben hem och nu ska det handlas mat mm.

(men i morgon blir det i alla fall stranden kan du hoppa upp och klappa dig i häcken på)




Frukostkryss med gubbar

Nu äter vi frukost på altanen efter att ungarna letat efter påskäggen. Ungarna kastade i sig lite gubbar för att se gå in och titta på en av presenterna, High School musical del 137 eller så.

Roland och jag lyckas t.o.m klämma till med ett litet melodikryss också. Mycket skräp var det idag. Partyorgel är inte en favvis precis.



Gubbe 1


Gubbe 2


MUMS!!!!!!!!


Vi var bara på stranden i 2 timmar igår men vi är svedda lite här och där ändå, grisskära på ett engelskt sätt typ.

Idag, efter frukost ska vi pila iväg till storcentrumet och inhandla cyklar och sen blir det bikeande till höger och vänster i denna lilla satd. Påskprocessionen ikväll kanske... ;-)

CUL8R

//V


Påsk i vårt paradis

Hola!
... och Glad påsk på en långfredag.

Det var ett tag sen men det är inte helt utan att det funnits sina giltiga skäl till det.
Det har med TID att skriva att göra.
Det har mad försiktighet med INFORMATION att göra.
Det har med OSÄKERHET i situation att göra.
Det har helt enkelt med en hel jäkla massa att göra.

Det har hänt så mycket på sista tiden så jag tänker inte ens försöka att bakdatera informationen utan bara skriva från nuläget med lite informativt lullull runtikring så att du antingen kan gissa själv eller frågar. OK?

Vi är i Spanien på påsklov förnärvarande. Semesterresa med arbetsinslag kan man säga.
Vi landade i förrgårkväll till våren, eller i svenska vanor mätt, försommaren. Helt ljuvligt och kan mätas i sol och temperatur som Sverige kring midsommar.

Igår, vår första dag här, hade vi dessvärre blivit tvugna att boka in allt som tänkas skall i möten eftersom påsken är här och i Spanien innebär det stängt i stort. Påsk är en stor helg.

Vi åt sen frukost igår innan vi pilade över på 10 minuter med bil till ett bokat möte rektorn på Skandinaviskaskolan i Horizonte. Christer, rektorn alltså, hade bokat in oss och en annan familj samtidigt där ett av deras  tre barn var exakt lika gammal som Fanny, och han gav oss fantastiskt mycket tid. Vi fick information, möjligheter till frågor, lunch, rundvandring där vi fick hälsa på elever samt personal. Jag är imponerad över hans engagemang. Som en första start är detta helt grymt bra för båda barnen men med understreck för FANNY, då hon ska gå i en 4-6:a med indvidualiserad nivå på utbildning. Självklart ser vi att det inom ett par år ska gå i spansk skola för intergrering samt för språket. Vi fick mer eller miondre löfte om plats i nuläget.

Utanför skolan mötte vi upp med Jon, vår eventuellt framtida säljare och kontorschef, för att scouta områden och kontorsobjekt och sen drog vi hem till oss för att fortsätta vårt affärsplansmöte under två timmar på takterassen med den 180 gradiga havsutsikten.
Barnen, som jag faktiskt tyckte lite synd om eftersom de ville bada direkt, skötte sig exemplariskt. Jag måste säga att jämnfört med hemma sköter de sig alltid mycket, mycket bra här nere. Det är mycket "familjeumgåsvänligt" om vi kan kalla det så.

I morse vaknade de snälla monstren tidigast av alla, tack gode gud, då klockan var så tidigt som 08:30 och snickarna skulle komma 09:00.
09:30 droppade de in och drog vid lunch och och lämnade oss ett gäng tiotusentals euro fattigare. Det kostar fan att ligga på topp men i jämförelse med hemma har vi sparat en miljon kronor eller så. Det är grymt mycket billigare att göra stora justeringar här än i Sverige om man ska tänka utanför boxen definitivt.
Det hemmet vi kommer att få här och skapa här är grymt billigt mot att göra det hemma i Svedala.
Den halvan miljon som prutades ner läggs i att i toppklassförändra och bygga ut vårt radhus på 110 kvm till 130 och vårt takterass på 42 kvm till 53 kvm och allt i über toppklass och då pratar vi fortfarande om pengar i köpesklass som många med hus hemma att belåna klarar av utan att spara bort mer än thailandsresan på två veckor om året.

Vart väl dock lite smolk i bägaren, *snyft, snyft*, med att de då ville börja nere och jobba sig uppåt vilket gör att min kök hamnade ytterligare lite längre bort i framtiden.
(Maria: Vi får grilla mycket när du kommer i sommar!)

I alla fall...
Nu ska dra neråt i det gamla köket, slå på stereon, koka potäter, krydda kött, skära grönt och att såsa till bean samt säga till Rolle att elda på grillen.

Nä förresten:
Förra året fick ni följa med mitt persikoträd, nu får ni leva med mitt citronträd. *ler*


Citronblommor.. Åhhhhh!!

ps. Vi har faktiskt varit på stranden tvp timmar idag med, lagom för att inte som blekfisar att bränna upp sig. Vi kör längre i morgon innan vi drar till centrum för cykelinköp!!

Hepp och kram.









RSS 2.0